Крем супа за душата * Cream soup for the soul

 


👈To switch into your language use Google Translate from the s(l)ide bar.

В мрачни и неприветливи есенни дни като днешния душата има нужда от повече цветове, аромати и топлина. Нещо, което да компенсира подскачането на студа, промъкналата се през ръкавите и яката на якето влага, и тягосното усещане за изолация. Щастието, от което вятърът, студът и дъждът са ни лишили временно, може бързо да се постигне с топъл шал и топла крем супа, носеща вкуса на есента. 
По традиция есенните супи са с кремообразна консистенция и с ароматите на сезонните дарове от градината: тиква, кестени, картофи, карфиол, целина... Една от най-любимите у дома е крем супата от сладък картоф и куркума. Приготвя се бързо и лесно и е добро решение за обедите и вечерите, когато сте се прибрали премръзнали у дома, загърнали сте се с топъл шал и търсите топла храна за сгряване отвътре.

За да приготвите тази крем супа, имате нужда от 1 средно голям сладък картоф, нарязан на малки кубчета, 1 малък морков, почистен и нарязан на парченца, 1/2 ч.л. куркума, 1 с.л. гхи, 1/2 ч.ч. кокосово или прясно мляко, сол и чер пипер, белено тиквено семе и пресен магданоз.
Сварете в подсолена вода сладкия картоф и моркова. Когато зеленчуците омекнат, свалете от огъня и пасирайте добре заедно с бульона. Върнете отново съда на котлона и добавете към пасираната смес гхи, куркума и (по желание) мляко. Варете за още 5 мин. след което свалете от огъня. Поднесете супата гарнирана с тиквено семе и накълцан магданоз. Най-вкусна е, когато е поднесена в компанията на печени кестени и е споделена с любими същества :)


А ако и вие имате вкъщи картите за добруване на Естер и Джери Хикс, докато похапвате, може да се допитате до тях какви са били уроците на днешния ден или да погледнете в утрешния :)

Фотографии: Veliana Simeonova


Коментари

Популярни публикации