Шоколадов пудинг с нулеви емисии * Chocolate pudding with zero emissions

 

👈To switch into your language use Google Translate from the s(l)ide bar.

Има ли връзка между храната, която слагаме на масата си, и опазването на околната среда? Има, и вече отворихме вратичка по темата с текста за Планетосъобразното хранене. С ограничаване консумацията на месо и животински продукти намалява и количеството на отглежданите животни и процесите, свързани с преработката на животинските продукти, които по последни данни са източник на 40% от замърсителите на околната среда. Същевременно се увеличава площта на земеделските площи за нарастващото търсене на растителни култури, които да компенсират животинските.
В контекста на планетарното хранене и здравословните предимства на хранителните продукти, лишени от термична обработка, споделям с вас тази лесна рецепта за вкусен шоколадов пудинг. Без захар, без глутен, без млечни продукти, яйца и подобрители. И с всички полезни хранителни вещества на продуктите в него.

Ето какво ще ви е необходимо, за приготвянето на този разкошен пудинг:

7-9 средно големи меки фурми 
(аз предпочитам сорт Меджул, но ако заложите на по-дребни, удвоете количеството им в рецептата)
1 добре узряло средно голямо авокадо
1/3 ч.ч. какао 
(био какаото на DM засега ми е фаворит, защото е с наситен вкус)
1/2 ч.л. ванилия
10 с.л. неподсладено ядково мляко
(най-често използвам бадемово или овесено)

Ако фурмите, които сте избрали за естествен подсладител на пудинга ви, са по-сухи, накиснете ги предварително за около час в малко топла вода, за да омекнат. След това ги добавете заедно с останалите съставки в блендер и пасирайте до получаване на гладка консистенция.
Полученото количество е достатъчно за две чаши.

Украсете готовия пудинг с бита кокосова сметана, кокосови стърготини, натрошени ядки или ядивни цветя и го поднесете заедно с чаша кафе, свежи плодове или домашни бухтички (рецептата за тях - много скоро). 
Споделете шоколадовият пудинг с близък на сърцето ви човек. Така удоволствието от консумирането ще е още по-голямо :) 


Коментари

Популярни публикации