Емоционалeн детокс * Emotional Detox


👈To switch into your language use Google Translate from the s(l)ide bar.

Да се затворя за околните шумове, за безспирното бърборене, за шумното афиширане на егото (онова крещящо "Аз!", "Мен!", "Вижте ме!"), за трафика, градските вълнения, недоволството... Да се заслушам във вътрешния си глас и остана насаме - с мислите и чувствата, с вътрешната си тишина. Да се отдръпна, за да наблюдавам случващото се около мен и с околните. Без вътрешни бунтове, без тревогите за днес, вчера и може би. Да осъзная настоящето, да почувствам пулса на планетата, притиснала гръб върху земната повърхност или гръбнака на дърво. Ето това наричам "лукс" днес. Да остана прегърната в себе си. Без удивителни и въпросителни. С цялото време на света. Без бързане, без срокове, без излишни драми... 


Да позволя на Вселената да нахлуе в мен, да се превърна в едно с нея. Да простя, да се освободя от натрупаните емоции, някои от които много стари и негативни. Да дам зелена светлина на щастието.
Да приема емоционалната си същност като бъда искрена и си позволя да изживея чувствата си, да ги приема, отработя и да се освободя от тях, ако вече не ми служат.
Години време са нужни, за да осъзнаем колко е важно да сме внимателни със себе си, щадящи към чувствата и емоциите си. И колко е важна емоционалната хигиена. Защото от нея зависи и здравето ни...


За свое спасение и извор на мъдрост избирам природата. Богатството й от звуци и вибрации, които припомнят истинската ни същност, помагат да успокоя и разширя ума си, да отворя сърцето си за красивото. Песните на дивите птици, жуженето на пчелите, разбиването на вълните в брега, шумоленето на вятъра в листата - всички тези звуци могат да бъдат лечебни. Ако им позволим.


Ден, прекаран сред природата, е любимата ми терапия. Готова съм да се закълна в лечебните свойства на ароматите, които носят със себе си боровата гора и билките. А когато пътуването е невъзможно, но лудницата на големия град е изпила енергията ми, природата идва със записи на дъжд в гората, океански вълни или птичи песни, които обичам да правя по време на разходка в дивото. Малка скоба: според теорията, при работа с лечебни звуци умът може да се върне на квантовото ниво и да въведе някои звуци, които са били изкривени по своя път и по този начин те да имат лечебно действие върху целия организъм. Звуците от природата са сред най-ефективните лечебни звуци. 
Чувствате ли се изпразнени от съдържание след дългия стресов работен ден? Седнете удобно на някое тихо и спокойно място, затворете очи, поемете дълбоко въздух и се отдайте на вълшебството на звуците на природата. Като тези тук...


Каква е вашата запазена рецепта за емоционален детокс? Споделете в коментар тук или на страниците на блога във Facebook и в Instagram.

Фотографии: StockSnap, Veliana Simeonova


Коментари

Популярни публикации