50 нюанса зелено * 50 Shades of Green


👈To switch into your language use Google Translate from the s(l)ide bar.

Докъдето ти стига погледа - зелено. Тревисти хълмове, преливащи в гористи планини, скали, покрити с килим от мъх и ароматни билки, които галят сетивата. Любимото зелено, в което сетивата тържествуват. Няма по-голямо щастие от това! Малка справка: английската дума за  "щастлив" - "happy" произхожда от исландската "happ", означаваща "късмет" или "шанс". Изхождайки от етимологията й и в контекста на зелената си екзалтация, с лекота ще заключа, че всеки, имал късмета да се докосне до красотата на природата и шанса да остане за дълго сред нея, може да бъде определен като "щастлив". Всяка минута, прекарана в зеления й рай е безценна, съживяваща и презареждаща.
В преследването на това щастие, в култивирането му и в желанието да запечатам малки мигове от него в хербария на времето, сe роди All Shapes Of Green.


Без претенцията, че блогът е професионално четиво. В него няма да откриете диети, спортни режими и тържествени лайфстайл концепции. Той е албум на опита, събиран през годините с всеки учител, срещнат по пътя, с всяка прочетена книга и всяка повторена мантра от ежедневието. Път, започнал преди 20 години, по който продължавам да вървя. И който споделям с вас. Защото вярвам, че всяко знание ни е дадено, за да бъде в служба на другите. Да се споделя и да помага, за да не се изгуби във времето и пространството.


All Shapes of Green е за уроците и срещите, за живота в близост до извора - природата-създател. За грешките, за опитите, за паданията, за стъпките напред. За всяка зелена пулсация, преминала през сърцето ми (или Анахата - зелената чакра) през всички 40+ години от земния ми живот. За отделните форми, които съставят големия зелен пъзел на хармонията в света около нас. И в нас. Един малък зелен оазис, в който да се изгубите и да откриете по-щастливото си Аз.
Ако с него успея да посея семената на щастието (подобно саксийките със зелените кълнове на  новия живот на снимката долу)  в зелено на поне трима от вас, за мен би било истинско щастие...
Минете и през страниците във Facebook и Instagram, където ще споделям зелени сърца, мисли и идеи.

Фотографии: Veliana Simeonova

Коментари

Популярни публикации