Мейджър - кучето-революционер в Белия дом * Major - the revolutionary dog in the White House

 

👈To switch into your language use Google Translate from the s(l)ide bar.

"Някои американци празнуват Международния ден на котката, други празнуват Международния ден на кучето", сподели преди време в профила си в Twitter новоизбраният американски президент Джо Байдън. „Президентът Тръмп не празнува нито едното, нито другото. Това говори много. Време е да върнем домашните любимци в Белия дом."
Скоро след официалното обявяване на новината за избора на Байдън, тя беше горещо аплодирана от любителите на кучета и най-вече от онези, които подкрепят осиновяването на животни пред комерсиалното им развъждане. Причината за това се казва Мейджър и ще влезе в историята на САЩ като първото куче от приют, живяло в Белия дом. Звучи като приказка с хепи енд, но историята на това необикновено момче е точно такава и със сигурност ще вдъхнови повече хора да изберат своя най-добър приятел от приютите за животни.


Очарователният Мейджър става част от семейство Байдън през 2018 г., когато Джо и Джил научават от дъщеря си Ашли за малко бебе кученце, което временно си търси дом, заедно с други пет негови братчета и сестричета от Delaware Humane Society - организация с нестопанска цел за приютяване и осиновяване на бездомни животни. След като известно време се грижат за това разкошно момче, семейство Байдън напълно се влюбва в Мейджър и решава да го осинови. 
Наскоро в интервю Патрик Карол, изпълнителният директор на асоциацията, сподели, че Мейджър е „живото доказателство за това какво може да се случи на всички страхотни кучета, които се нуждаят от дом“.


Традицията за домашни любимци в Белия дом е поставена от Джордж Вашингтон и е продължена от 30 от общо 45-те президента след него. Доналд Тръмп беше първият без четириног приятел след повече от век време. Факт, от който критиците неколкократно се възползваха през последните четири години, обръщайки внимание на потенциала на домашния любимец за здравето и имиджа на всеки човек. Сега новоизбраният президент Байдън поема към Вашингтон заедно с двете си прекрасни кучета - Чемпиън и Мейджър.


Фотографии: Jill and Joe Biden Official Twitter accounts



Коментари

Популярни публикации