Веган бонбони за сладък (и здравословен) живот * Vegan canidies for sweet (and healthy) life

 


👈To switch into your language use Google Translate from the s(l)ide bar.

Много би ми се искало да споделя с вас, че последните месеци от живота ми са били оцветени в розово-бонбонената гама. Че дните от тях са носели лежерно под звуците на филмова музика от стара холивудска продукция и че споменът за тях ще отеква в лирични нюанси за дълго време в мислите ми. Уви, нищо подобно. Няколко разтърсващи преживявания ми припомниха, че хората сме изключително хрехки същества и че всеки миг от живота ни е дар. Дар, който не бива да пропиляваме в дребнотемия, а да изживяваме осъзнато и с всичките си сетива. 
C'est la vive, би казал тук мой близък приятел французин, а в отговор бих подсладила думите му с нещо любимо. С любимите ми веган бонбони например: лесни за приготвяне и с добавена енергийна (и здравословна) стойност.

За тях са ви нужни:
16 фурми без костилка
1/2 ч. ч. смлени фини овесени ядки
1 с. л. фино смлени ядки
3 с. л. какао
3 с. л. кокосови стърготини
5 с. л. кокосово масло
3 с. л. сусамов/фъстъчен тахан
щипка хималайска сол

Поставете в блендер продуктите и пасирайте, докато се получи гладко лепкаво тесто. Намокрете длани и внимателно оформете с тях топчета като поставяте цял лешник в средата на всяко. Оваляйте така приготвените бонбони в брашното от смлени ядки и ги оставете да стегнат в хладилника.
Консумирайте бонбоните с мярка... макар че от опит знам, че опитате ли един, трудно ще спрете...



Photos: Veliana Simeonova


Коментари

Популярни публикации